29.05.2010

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI

sabah sabah 021

Sibel Hanım, evliliklerinin 6 .yılı için aynı yatakda çocukların da olduğu bir pasta istedi.Aralarına yeni katılan bebekleriyle birlikde güne çok erken başlamaları beni konsepte çok uygun bir Debbie Brown pastasına yönlendirdi."Early morning call" modeli...

sabah sabah 023

Pastamız 8 kişilik.Çok nemli çikolatalı pandispanya , çikolatalı krema ve frambuazlı pasta için 12 x 20 ebatlarında bir kalıp kullandım.

sabah sabah 027

Sibel Hanım ve eşine keyif dolu nice nice yıldönümleri diliyorum.Gittikce büyüyen ailesiyle her daim mutlu olsunlar...

25.05.2010

POTS DE CREME

pots de creme 018

Bu nefis Fransız tatlısı ülkemizde çok bilinmese de sırf Pots de Creme ( po dö krem ) adına açılmış sayfalar var.Araştırmalarıma göre basitce çömlekde krema şeklinde tercüme edilebilecek bu Fransız tatlısı alabildiğince de esnek.Dolayısıyla içine katılabilen farklı malzemelerle Pots de Creme tariflerini zenginleştirmek epey mümkün.Bunun için gereken şurayı ziyaret etmeniz.Özel ağzı kapaklı kaselerde servis edilen tatlı , benmari usulü hazırlanacaksa bence sufle kabı ya da ısıya dayanıklı porselen küçük kablar uygun olacaktır.

pots de creme 006

Temelinde yumurta,şeker ve sütün (krema ) ısıtılıp koyulaştırılmasına dayanan bu tatlıyı oldukça basit bir yöntemle hazırladım.Köpük köpük yapılmış yumurtaların sıcak sütle karıştırılmasıyla çok kısa zamanda hazırladığım krem tatlının bir diğer hazırlama tekniği benmari usulü.Tabii kendince sadece vanilya özütü kullanılması gibi bir lüksü de bulunan bu hafif,krem karamel tarzı tatlıya elimde vanilya çubuğu olmadığı için haksızlık etmediğimi düşünüyorum.Bir Fransız aşçının şimdilik yanından geçme şansım olmadığı için bu minik denememin yeniliğe açık cahil cesaretinden öte gitmediğini belirtmek isterim ki ustalara ayıp olmasın.Herzamanki gibi çikolata aşığı olduğum için tabii ki bu kremanın da çikolatalısını hazırladım.Dediğim gibi farklı damak lezzetlerine uygun tarifler için Pots de Creme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

POTS DE CREME

Malzemeleri:
-2 yumurta
-180 gr.kıyılmış bitter çikolata
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çimdik tuz
-1 yemek kaşığı frambuaz püresi
-3/4 cup sıcak süt
---------------------------
-Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene kadar çırpılır.
-Bu arada çikolatalar mikro dalgada eritilir.(Benmari usulü de eritebilirsiniz)
-Çırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilir.Bu arada sıcak süt yavaş yavaş eklenir.Eritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır.
-Kaselere paylaştırılır.Strechlenerek buzdolabında en az 2 saat bekletildikden sonra servis edilir.

Servis önerisi: Krem şanti ile de servis edilebilen tatlının üzerine eminim kakao elemek çok yakışacaktır...

20.05.2010

CİVCİVLER

civciv 009

Bu civcivler pıtır pıtır 2 minik erkek çocuğunun yanına gidiyor.O yüzden mavi kalbe sahipler.Mavi fiyonkları var.Mavi çiçekli olanları annelere ithafen:)

Kolay ve bir çırpıda yapılan bu süslemeler kurabiyelere farklılık kattığı için paylaşmak istedim.Hani olur da bir yerlere giderken acil tarafından el yapımı hediyeler götürmek isterseniz 10 dakikanızı almıyor bilmiş olun.Aklımda kalanlar civcivlerin kimilerine göz yapmakdı ama dallanıp budaklanmadan iş bitirmek istedim.Kimilerine de sırf turuncu gagalar ama dedim ya gideceğim yere geç bile kalınca tek renkle çalışmak işimi gördü.

Kurabiyeleri şu sıralar sıklıkla yaptığım karanfil,tarçın,zencefil üçlüsüne 2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi katarak hazırladım.Aslına bakarsanız kakaolu kurabiyelerde mavi ve pembe süslemeler de çok şık duracaktır.

Küçük bir dokunuş,hayatı keyifli kılıyor gerçekden.Sıradanlıkdan kurtarıyor.Bu civcivler bana bu duyguyu yaşattı.Müteşekkirim kendilerine...

18.05.2010

HOŞGELDİN CAN BEBEK

c22

Can Bebek , yarın dünyaya merhaba diyecek.

c6

Annesi Çiğdem Hanım ,ağabeyi Efe ve fahri teyzesi Elif sayesinde kurabiyelerinin hangi modellerde olacağına geçen hafta karar verildi..

c12

Amerikan Hastanesi'nde gerçekleşecek doğumun ardından,Can'ı ve annesini ziyarete gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırladığım kurabiyeler zencefil+tarçın+ karanfil üçlüsünün birbirine çok yakışan aroması sayesinde hem lezzetli hem de mis gibi kokuyor.

c15

Turkuazın en alt tonlarında çalıştığım kurabiyelerin her birinin altına annemiz Çiğdem Hanım'ın isteği üzerine gümüş rengi altlık yerleştirerek ,paketledim.Hazırladığım 50 kurabiye çokdan İstanbul'a vardı bile.

c5

Şimdiden Çiğdem Hanım'ı ve eşini kutluyorum.Efe ve Can'la beraber sağlıklı,mutlu,huzur ve başarı dolu bir ömür diliyorum.Herşey gönüllerince olsun...

c18

SMACKDOWN PASTASI

smackdown

Şu sıralar erkek çocuklarının bir smackdown çılgınlığıdır gidiyor.Pop idolleri gibi onlarında Jonn Cena'ları var:) Bu benim çocuklarım için de geçerli...

smackdown

Boray,10 yaşı için ısrarla Samackdown pastası isteyince bu tarz bir modelleme çalıştım.Pastamız 12 kişilik limonlu pandispanya, çikolatalı pastacı kreması, vişne ve damla çikolatalı.

Oğlum 10 yaşına keyifle girdi.Arkadaşlarının getirdiği hediyeleri açtıkca yüzünü görmeliydiniz.İnanılmaz sevinçliydi....

***John Cena'mızın her ne kadar kel görünse de gıda kalemiyle ç,z,lmiş sarı- kahve saçlarıvardır:)

13.05.2010

ORMAN TEMALI 1 YAŞ PASTASI

orman temalı pasta 016

Mustafa Kerem'in annesi,oğlunun 1 yaş kutlaması için üzerinde hayvanların olduğu yeşil renkli bir pasta istedi.Böylece orman temalı bir pastada karar kıldık.10 kişilik pastamız çikolatalı pandispanya,çikolatalı pastacı kreması,vişne ve çikolata parçalı.

orman temalı pasta 014

Mustafa Kerem'e mutlu,sağlıklı nice nice yaşlar diliyorum.Zeynep Hanım ve Doğan Bey'i de yürekden kutluyorum.


orman temalı pasta 026

11.05.2010

HEDİYE KURABİYE

2010 hıdırellez(anneler günü) 018

Bu kurabiyeleri iki özel anne için hazırlayıp, anneler gününde teslim ettim.

2010 hıdırellez(anneler günü) 025

Çok çok mutlu oldular.Ben daha da mutlu oldum...

Kakaolu kurabiyelerimin tarifi el yapımı çikolata kursunda Chef's tarafından bizlere dağıtılan Chef's dergisinin aralık 2005 sayısından.Kurabiyelerin orjinalinde her dilimin üzerine yerleştirilmiş kayısı püresi ve küp doğranmış kayısı parçası var.Kavanozda ,etrafa kayısı püresi bulaşır endişesiyle kullanmadım.Eminim öyle de çok lezzetli olacaktır.300 gr.tereyağ oranıyla yapılan kurabiyeleri 250 gr.lık pakete göre oranlayarak hazırladım.Denediğim şekliyle yayımlıyorum.

Malzemeler:
*250 gr.tereyağ
*91 gr.pudra şekeri
*2 yumurta akı
*35 gr.kakao
*400 gr.un
*3-4 yemek kaşığı toz şeker(rulonun etrafı için)

------------------
-Oda ısısındaki terayağ ve pudra şekeri çırpılır.Yumurta beyazları ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
-Un ve kakao elenerek bu karışıma katılır.Yoğurulur.( ortam ısısına göre un miktarını arttırabilirsiniz)
-Hamur ince uzun bir rulo haline getirilir( 2 kısa rulo hazırladım).Tezgaha toz şeker serpilir ,rulonun etrafı toz şekere bulanarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
-Hamur dolapdan alınarak 1 er cm lik dilimler kesilir.Aralıklarla tepsiye dizilir.170 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir.( 10-15 dakika arası)

6.05.2010

ANNELER GÜNÜ PAKETİ

anneler günü 046

Dün gece oğlanlar Hıdırellez ateşinden atlama telaşındayken ben de kurabiyelerimi süsleme telaşındaydım.Kakaolu,portakallı kurabiyelerimi birazdan İstanbul'a götürmesi için kuryeye teslim edeceğim.

anneler günü 048

Sevim ve Zeynep Hanımlar için hazırladığım kurabiyelerimde ekru ağırlıkda çalışmayı tercih ettim.

anneler günü 050

anneler günü 051

Bu vesileyle sayfamı ziyaret eden tüm annelerin anneler gününü kutlarım.

3.05.2010

PRENSES MERİÇ

009

Annesi ve babası tarafından "Prenses kızım" diye sevilen Meriç'in pastası annesi ve halası tarafından kendilerine gönderdiğim modellerin içinden seçildi.Sadelikden hoşlanan annemiz çocukların sevebileceği şekilde kremalı bir pasta istedi.Peri kızı için şeker hamurundan bir platform hazırlayıp,üzerine yerleştirdim.Bu arada Meriç'in uğurböceklerini çok sevdiğini unutmadık.Geçen sene ki pastası için buraya bakabilirsiniz.

Pastamız 30 kişilik,portakallı çikolatalı pandispanya,portakallı krema,muz ve Meriç çok sevdiği için damla çikolatadan oluşuyor.Meriç pastasını görünce çok çok mutlu oldu.Peri kızına yani kendisine bayıldı:)

040

Meriç'in yeni yaşını kutluyorum.Beyaz elbisesi ile aynı prensesler gibiydi zaten.

meriç 008